Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 5 common:people_all_forms

Звітна доповідь директора Гельмязівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Денисенка О.В. за 2021-2022 навчальний рік

Date: 23 червня 2022 о 11:18
86 views

Звітна доповідь

директора Гельмязівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів  Денисенка О.В.

за 2021-2022 навчальний рік

І. Підсумки навчально-виховної роботи

Розвиток науково-технічного прогресу спонукає до суттєвих змін у системі освіти. Найголовніше завдання школи – допомогти дитині здійснити правильний вибір у житті, бути креативними, творчими, ініціативними. Адже школа – це простір життя дитини; тут вона не готується до життя, а повноцінно живе. І тому навчальний процес має бути спрямований передусім на формування таких умінь, які допомагають дитині успішно опанувати всі навчальні дисципліни та досягти успіху в соціумі. Сьогодні саме школа має стати тим місцем, де духовно збагачуватиметься кожен учень, де формуватиметься громадянська зрілість і високі патріотичні почуття.

Цього року робота шкільного колективу була спрямована на реалізацію навчальної теми: «Компетентнісно спрямована освіта як шлях до модернізації навчально-виховного процесу» та виховної теми: «Соціалізація учнівської молоді в умовах реформування та гуманізації освіти».

Робота закладу освіти була спрямована на виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» , Національної доктрини розвитку освіти Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти України», «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, програми НУШ.

Гельмязівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів був створений рішенням Гельмязівської сільської ради від 27.05.2021 року №10-12VІІІ (Статут Гельмязівського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів затверджений рішенням Гельмязівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області від 26.08.2021 р. №16-6/ VІІІ). До опорного закладу освіти ввійшли чотири філії, а саме: Безпальчівський НВК (1-9 кл.), Богданівський НВК (1-4 кл.), Броварківський НВК (1-9 кл.), Підставківський НВК (1-4 кл.). Спільними зусиллями та у тісній співпраці з громадськістю вдалося реалізувати низку завдань: вивчено рівень готовності педагогічних колективів до процесу трансформації ЗЗСО в громадсько-активну школу, виявлено педагогічних працівників, які мають бажання удосконалити знання, вміння та навички співпраці з громадою.

Педагогічним колективом закладу  освіти проведено певну роботу щодо збереження й розвитку шкільної мережі. На початок 2021-2022 н.р. в опорному закладі було відкрито 23 класи, із них 1-4 класів – 9 класів, 5-9 класів – 10 класів, 10-11-х класів – 4 класи. Станом на 31.05.2022 року кількість учнів становила 479 осіб. У філіях опорного закладу освіти:

Богданівський НВК – 4 класи (9 учнів);

Броварківський НВК–7 класів (28 учнів) не було дітей у 3-му, 7-му класах;

Безпальчівський НВК – 7 класів (22 учні) не було дітей у 1, 2 класах;

Підставківський НВК – 3 класи (21 учень) не було дітей у 3-му класі.

Протягом навчального року із опорного закладу освіти вибуло 14 учнів, прибуло 15 учнів. Із внутрішньо переміщених осіб у закладі освіти  з березня  2022 року навчалося  дистанційно 23 учні. Середня наповнюваність учнів: опорний заклад – 21 учень, з філіями наповнюваність 13 учнів.

В цілому з філіями – 559 учнів.

Випущено із 9 класів – 49 учнів;

                   із 11-х класів – 33 учні.

В старшій школі обрані такі напрямки профілізації:

  • української філології (10Б, 11Б);
  • інформатика (10А,  11А)

У 2021/2022 н.р. в закладі освіти за індивідуальною формою навчалися 6 учнів. Індивідуальне навчання здійснювалося за індивідуальним навчальним планом. Розклад занять був погоджений з батьками і затверджений директором школи. На екстернатній формі навчання перебувало 5 учнів.

Колективу школи в основному вдалося розв’язати проблеми та завдання школи, затверджені педагогічним колективом на навчальний рік. Це дало  можливість досягти певних результатів. Серед найголовніших результатів слід відзначити, що учень школи Грицай Андрій (10Б кл.) був учасником ІІІ обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з географії, де посів ІІІ місце (вч.Алєксєєнко Н.В.). Учні школи брали участь у обласних етапах конкурсів ім.П.Яцика , Т.Г.Шевченка  і виступили успішно: Раку Флоріана (учениця 6Б класу)  - конкурс ім.П.Яцика – У місце); Кива Олександра (учениця 8Б класу конкурс ім.Т.Г.Шевченка – УІ місце) – вч.Кучеренко В.В.

Молодша вікова група з робототехніки виборола перемогу в обласному етапі в номінації «Краща командна модель» - керівник команди Гагаріна Г.А. Вихованці літературної студії «Пролісок» є призерами і переможцями обласних літературно-мистецьких конкурсів. Раку Флоріана (учениця 6Б класу)  - конкурс «Сонячні кларнети» - ІІ місце; Гусейнова Дарина (учениця 11А класу, конкурс «Роду криниця віща» - І місце), керівник літературної студії «Пролісок» Кобзаренко В.Г. Учениця 5Б класу Самовол Марія  є неодноразовою переможницею вокальних конкурсів обласного та Всеукраїнського рівнів.

Педагогічний колектив закладу освіти нагороджений золотою медаллю і дипломом за участь в ХІІІ Міжнародній виставці, яка відбулася в м.Київ 20-22.10.2021 р. в номінації: «Упровадження в освітню діяльність інноваційних проєктів, моделей, систем, технологій, методик, що спрямовані на підвищення якості освіти» (готували матеріали: директор школи Денисенко О.В., ЗДШ Кобзаренко Н.Г., педагог-організатор Кобзаренко В.Г., вчителі Денисенко О.О., Раку Ю.Г.). Координатором роботи був ментор Міжшкільного методичного об’єднання педагогічних працівників Гельмязівської сільської ради Логінов А.Ю. Рецензенти: Корновенко Л.В., кандидат філологічних наук Черкаського національного унівеситету ім.Богдана Хмельницького;  Глоба Л.І., заступник сільського голови з питань діяльності  виконавчого комітету Гельмязівської сільської ради  Золотоніського району Черкаської області.

В лютому – колектив школи підготував матеріали на участь у міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» в номінації «Проєктування  моделей професійної підготовки і підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах реформування  системи освіти». Готували матеріали на виставку колектив авторів: директор школи Денисенко О.В., ЗДШ Ткаченко А.І., Кобзаренко Н.Г., вчитель-методист, ментор Міжшкільного методичного об’єднання Логінов А.Ю., соціальний педагог Гусейнова О.В., практичний психолог Гагаріна Г.А., вчитель хімії Різник А.Г., вчитель зарубіжної літератури, керівник гуртка «Театральне мистецтво» Денисенко О.О., педагог-організатор, керівник літературної студії «Пролісок» Кобзаренко В.Г., вчитель географії Алєксєєнко Н.В., вчитель історії і правознавства Раку Ю.Г.

Серед завдань навчального року колективу школи вдалося розв’язати питання організації та проведення допрофільного та профільного навчання, забезпечення педагогічними кадрами, контролю за навчально-виховним процесом, державно-громадського управління школою, забезпечення та зміцнення здоров’я здобувачів освіти та працівників, покращення матеріальної бази та комп’ютерного забезпечення всіх напрямків роботи школи. Але виникли непередбачувані проблеми з розповсюдженням хвороби COVID-19 та військовою агресією Російської Федерації. Перед введенням воєнного стану навчальний процес з березня місяця проводився в дистанційному режимі. Частина здобувачів освіти або недостатньо або зовсім не працювали  в дистанційному режимі навчання. Більшість з них це діти ромської національності.

ІІ. Організація навчально-виховного процесу.

 У закладі освіти створено всі умови щодо дотримання пріоритетних реформ навчально-виховного процесу.

Структура навчального року:

            І семестр : 01.09.21 р. по 30.12.21 р.

           ІІ семестр: 10.01.22 р. по 03.06.22 р.

Канікули:  з 25.10. по 31.10.21 р.

                   з 31.12. по 09.01.20 р.

                   з 21.03. по 27.03.22 р.

РЕЖИМ ДНЯ:

1 урок – 8.30-9.15

2 урок – 9.25-10.10

3 урок – 10.30-11.15

4 урок – 11.35-12.20

5 урок – 12.30-13.15

6 урок – 13.25-14.10

7 урок – 14.15-15.00

ГПД працює з 12.10 до 16.30.

Навчальні плани розроблені згідно з Типовими навчальними планами, затвердженими наказами МОН України з урахуванням у варіативній складовій інтересів та потреб учнів, упровадження допрофільного та профільного навчання.

Календарно-тематичне планування вчителі школи складали самостійно. Уся ділова документація велась із дотриманням Закону України «Про мови». Згідно зі Статутом школи в 1-4 класах проводилось вербальне оцінювання навчальних досягнень учнів. Шкільна документація велась згідно з нормативно-правовою базою за номенклатурою справ. Недоліки у веденні класних журналів відображені в наказах по школі. Програмами школа забезпечена повністю, підручниками на 95%.

ІІІ.  Результативність навчально-виховного процесу.

Середній навчальний бал по школі за 2021-2022 н.р. становить 7,4 б. за минулий 2020-2021 – 7,2 б. Нижче від загальношкільного показника якості знань закінчили навчальний рік учні таких класів:

6А – 7,0 б.                               8Б – 7,2 б.

6Б – 7,2 б.                               9А – 6,7 б.

8А – 6,4 б.                              10А – 5,9 б.

Показники найвищої якості навчальних досягнень з предметів мали учні:

5Б – 9,0 б.                                9Б – 8,2 б.

5А – 7,8 б.                              10Б – 8,1 б.

7А – 8,3 б.                               11Б – 7,7 б.

Учні, які мають високий рівень навчальних досягнень за ступенями навчальних досягнень, розподілені таким чином:

                 ІІ ступінь – 26 учнів (філії 3 учні);

                ІІІ ступінь – 11 учнів

Учні, які навчаються на достатньому та високому рівнях:

                ІІ ступінь – 93 учні (філії 14 учнів);

               ІІІ ступінь – 29 учнів .

Навчальні досягнення початкового рівня мають 29 учнів:

 (філія Безпальчівського НВК – 1, філія Броварківського НВК - 0)

Аналіз написання адміністративних контрольних робіт на кінець навчального року свідчить, що показники відрізняються на 10%, це було в 5А, 6А, 7Б, 8А, 9А, 10А класах. Слід звернути увагу на успішність учнів 8А, 9А, 10А класів, порівнюючи її з навчанням у початковій школі. На повторний рік залишено 3 учні (ромської національності).

Порівняльний аналіз рівнів навчальних досягнень учнів за семестри у випускних класах

Клас

Рівень навчальних досягнень

Українська мова

Математика

Історія України

9 кл.

І сем.

Початковий

Середній

Достатній

Високий

3

13

18

6

4

11

20

4

6

4

23

7

ІІ сем.

Початковий

Середній

Достатній

Високий

2

16

17

4

-

10

21

8

4

6

15

16

За рік

Початковий

Середній

Достатній

Високий

2

16

17

4

-

10

21

8

4

6

15

16

ДПА в 2021-2022 н.р.  не проводилась.

Клас

Рівень

навчальних досягнень

Українська

 мова

Математика

Історія України

Англ. Мова

11 кл.

І сем.

Початковий

Середній

Достатній

Високий

4

12

14

2

2

15

11

4

2

13

17

-

1

12

12

7

ІІ сем.

Початковий

Середній

Достатній

Високий

2

12

13

5

-

14

12

6

1

16

11

4

1

16

11

4

За рік

Початковий

Середній

Достатній

Високий

2

12

13

5

-

14

12

6

1

16

11

4

-

13

12

7

ДПА в 2021-2022 н.р.  не проводилась.

Найвищий середній бал по вивченню навчальних предметів в 5-11 кл.

         Образотворче мистецтво – 9,3 б.

         Етика                                 – 9,3 б.

         Правознавство                  – 9,3 б.

         Природознавство              – 9,0 б.    

         Захист України                 – 8,9 б.

         Музика                               – 8,5 б.

         Мистецтво                         – 8,4 б.

         Фізкультура                       – 8,0 б.

Найнижчий середній бал по вивченню навчальних предметів в 5-11 кл.

   Фізика                              – 6,1 б.

   Креслення                        – 6,2 б.

   Хімія                                 – 6,3 б.

   Біологія                             – 6,3 б.

   Українська мова               – 6,5 б.

   Алгебра                             – 6,6 б.

   Геометрія                          – 6,7 б.

   Англійська мова               – 6,8 б.

ІV. Управління школою

У старшій школі навчання було організовано за двома профілями: інформатика й українська філологія. Підвищення якості управлінської діяльності забезпечувалося різноманітними планами роботи, узгодженими між собою: Програма стратегічного розвитку закладу освіти на 2020-2025 н.р., Внутрішня система забезпечення якості освітньої діяльності, перспективний, річний, семестровий, місячний і тижневий плани.

Створенню цілісної системи управління школою допомогла  наявна комп’ютерна мережа та система Інтернету. Ефективності внутрішньо шкільного контролю за станом навчально-виховного процесу сприяло застосування таких інноваційних моделей управління: використання інтерактивних технологій, проєктного навчання, інформаційно-комунікативних методів.

Дуже важливою в управлінні є проблема прогнозування. Стратегія розвитку закладу освіти, перспективні плани є документами наукового прогнозування.

Важливими принципами планування є:

  • вибір і конкретизація заходів;
  • конкретність визначення часу  та виконавців;
  • розумний баланс у забезпеченні функціонування та внесенні необхідних змін.

V.   Якість виховної роботи

Виховний процес у школі здійснювався заступником директора з виховної роботи Кобзаренко Н.Г., педагогом-організатором Кобзаренко В.Г., психологом Гагаріною Г.А., класними керівниками та вчителями-предметниками.

Успіх виховного процесу залежить від взаємин між учителем та учнем, які мають розвиватися на основі співробітництва й ділового партнерства.

Першочерговим завданням є реалізація концепції виховної роботи школи.

Головними напрямами виховної роботи в школі є:

  • військово-патріотичне виховання;
  • родинне виховання;
  • моральне виховання;
  • екологічне виховання;
  • формування здорового способу життя;
  • профорієнтаційна робота;
  • превентивне виховання.

Всі класні керівники працюють над упровадженням програми МОНУ «Основні орієнтири виховання».

Особлива робота проведена щодо попередження злочинності серед неповнолітніх та формування здорового способу життя.

На особливому контролі школи стоїть питання харчування учнів. Безкоштовне харчування отримали учні 1-4 класів (159 учнів), діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Гурткова робота представлена  10 гуртками різних профілів (робототехніки, театрального мистецтва, краєзнавчий, літературно-мистецька студія «Пролісок», МАН, спортивні).

Класні керівники, щоб зацікавити дітей та допомогти розкрити їм свої потенційні можливості, нахили і здібності, варіюють форми і методи виховної діяльності, враховуючи реальні потреби учнів. Форми виховної діяльності підбирають такі, щоб учень був не простим виконавцем розроблених класним керівником сценаріїв, а активним учасником творення життя класу.

Цьогоріч робота класних керівників була ускладнена у першому семестрі карантином, а в другому семестрі реаліями війни. Та попри навчання у дистанційному форматі, у складних морально-психологічних умовах класні керівники продовжували виконувати свої обов’язки та адаптували заплановані заходи до проведення у дистанційному форматі.

Усі класні керівники приділяють багато уваги роботі зі збереження життя і здоров’я учнів. Проведені різноманітні форми виховної діяльності, які вчать учнів усвідомлювати цінність власного життя і збереження здоров’я. Систематична робота здійснюється з питань профілактики правопорушень та попередження булінгу.

Найбільшу активність проявили такі класні керівники: Плита Є.А. (5Б кл.), Різник А.Г. (6Б кл.), Сокирко О.І. (6А к.), Раку Ю.Г. (11А кл.), Малимон Т.Д. (7А кл.), Бараніченко Л.Я. (7Б кл.), Ілляшенко О.Л. (2А кл.), Грушко Л.М. (3А кл.), Плита С.С. (3Б кл.), Соловей О.М. (1А кл.), Хроль В.О. (1Б кл.), Василюк К.М. (1В кл.).

У роботі учнівського самоврядування найактивнішим було міністерство культури. Ініціативно та творчо працювали Раку Богдана, яка очолює міністерство, а також Карачковський Мирослав, Ткаченко Віталіна, Якимова Анастасія. Добросовісно виконували доручення представники міністерства інформації Орленко Катерина (міністр), Тараненко Яна, Раку Флоріана; представник міністерства дисципліни Василенко Юлія.

Під час проведення дня дублера добре зарекомендували себе Ілляшенко Валерія, Коваленко Анна, Черненко Катерина, Бардашевська Ангеліна, Гурич Софія, Гриб Каміла, Мулявська Олександра.

Хочеться побажати шкільному самоврядуванню більшої активності, ініціативності та самостійності у вирішенні питань шкільного життя.

У школі працюють класні батьківські комітети та здійснюється педагогічна освіта батьків через систему роботи  батьківського університету.

Психолог школи Гагаріна Г.А. проводить моніторинг роботи класних керівників, вивчає індивідуальні особливості учнів, веде спостереження за учнями з сімей, які потрапили в СЖО.

У системі виховної роботи  педагогічного колективу необхідно звернути увагу на вдосконалення роботи з батьками, покращення краєзнавчої роботи в закладі.

VІ. Робота з педагогічними кадрами

У закладі освіти працювало 55 педагогічних працівників (сумісників з них 5). Відпустку по догляду за дитиною взяли дві педпрацівниці.

Якісний склад педагогічних кадрів.

За віком

За педагогічним стажем

20-30 років

4

До 3 років

2

30-40 років

12

3-10 років

10

40-50 років

8

10-20 років

8

50-60 років

21

20 і більше років

35

Понад 60 років

10

За категоріями

К-сть

За званнями

К-сть

спеціаліст вищої категорії

21

учитель-методист

5

спеціаліст першої категорії

10

старший учитель

8

спеціаліст другої категорії

11

Відмінників освіти України

4

спеціаліст

13

Колектив закладу здійснив заходи щодо зміцнення  складу педагогічних працівників та їх захисту.

З питань дотримання трудового законодавства педагогічними працівниками, виконання нормативних документів Міністерство освіти і науки України регулярно проводилося навчання, виробничі наради.

 

VІІ.  Організаційно-методична робота

Атестації педагогічних працівників минулого року підлягало 7 учителів. Пройшли чергову атестацію всі сім учителів. Атестаційна комісія відділу освіти Гельмязівської сільської ради підтвердила вищу категорію 5 учителів, звання вчитель-методист – один учитель, старший вчитель – один учитель.

Шкільна атестаційна комісія підтвердила І категорію – 1 вчитель, встановила ІІ категорію – 1 вчитель.

Філії закладу освіти: підтверджено І категорію – 5 учителів;

                                    встановлено ІІ категорію – 2 учителі;

                                    підтверджено спеціаліст – 2 учителі.

Під час проведення атестації адміністрація школи, атестаційна комісія застосувала діагностичні методики, урахувала самооцінку вчителів, підсумки участі вчителів у роботі методичних об’єднань, семінарів, тренінгів, онлайн-заходів, проходження курсової перепідготовки. Проводилося таємне анкетування з питань рейтингу кожного вчителя серед педагогічних працівників закладу освіти.

Пройшли підвищення кваліфікації всі вчителі своєчасно при Черкаському ОІПОПП. Ефективними були відкриті уроки вчителів Плити С.С., Раку Ю.Г., Алєксєєнко Н.В., Терещенко М.М., Козак Л.В., Барабащук В.О., Басанько М.Н. Проводилася відповідна робота з молодими вчителями щодо вдосконалення їхньої педагогічної майстерності. Наставниками молодих учителів були Кобзаренко В.Г., Кучеренко В.В., Денисенко О.О., Алєксєєнко Н.В., Боровик В.М., Сушко Н.О., Гурич Н.М., Ілляшенко О.Л., Різник Л.В.

Розподіл педагогічного навантаження, доцільність  розстановки кадрів завжди були на порядку денному адміністрації та профспілкового комітету.

VІІІ.  Контрольно-аналітична діяльність

Протягом  навчального року адміністрацією закладу вивчався стан викладання таких предметів: української мови та літератури, англійської і німецької мови,  фізкультури, основ здоров’я, захисту України, початкові класи.

При перспективному вивченні стану викладання цих предметів установлено, що викладання предметів здійснюється на доброму та задовільному рівнях.

Класно-узагальнюючий контроль проведено в 4-х, 5-х, 8-х, 10-х класах. Слід   відзначити рівень знань учнів 5Б, 8Б, більшості учнів 10Б класу, які за результатами контрольних робіт з української мови, англійської мови, засвоїли програмовий матеріал на достатньому та середньому рівнях.

Під час перевірки стану ведення шкільної документації адміністрацією школи встановлено, що всі вчителі намагаються дотримуватися єдиного режиму оформлення журналів. Проте, окремим учителям робилися зауваження щодо несистематичного ведення обліку відвідування учнями занять, не своєчасних записів змісту уроків, малого накопичення і виправлення оцінок, несвоєчасного виставлення тематичних оцінок.

ІХ. Матеріально-технічне забезпечення

Будівля закладу та приміщення відповідають реалізації завдань освітніх програм.

У закладі освіти створено умови для роботи й навчання. Обладнано 12 платних кабінетів.

Протягом навчального року було поновлено матеріальну базу кабінету української мови, народознавства, захисту України, початкових класів. Зроблено поточний ремонт усіх класних кімнат. Для ремонту класних кімнат і кабінетів було використано 20 тисяч спонсорських коштів.

Стан кабінетів фізики, біології, історії, технологій, іноземної мови (англійської) потребує значного поповнення матеріальної бази.

У закладі освіти працює два кабінети інформатики (в кабінеті є комплекти-набори з робототехніки). В цьому навчальному році для якісного проведення дистанційного навчання заклад освіти отримав 24 ноутбуки. Кабінети в основному підключені до Інтернету (в тому числі бібліотека, адміністрація школи.)

В 2021-2022 н.р. заклад освіти отримав новий «Шкільний автобус» (листопад 2021).

Х.  Соціальний захист та охорона здоров’я

Медичне обслуговування здійснюється медсестрою школи, а медичні огляди проводять лікарі Гельмязівської лікарні первинної медичної допомоги і Золотоніська РЦЛ.

Педагогічним колективом, радою школи за участю широкого кола батьківської громади було розроблено ряд заходів щодо запобігання дитячого травматизму, а саме:

  • з попередження травматизму під час навчально-виховного процесу;
  • з попередження травматизму в поводженні з вибухонебезпечними предметами;
  • з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму;
  • із запобігання аваріям, пожежам і нещасним випадкам;
  • з профілактики побутового травматизму серед учнів;
  • із санітарно-гігієнічної пропаганди серед учнів.

      За звітний період зареєстровано три випадки травматизму серед дітей та працівників, але не під час навчально-виховного процесу. Медсестра контролювала  причини звернень учнів по допомогу за різними показниками (головний біль, болі в шлунку). Постійно перевірялися ритми серця, пульс на уроках фізкультури вчителем фізичного виховання та медсестрою.  На кожного учня  заведено «Листок здоров’я», згідно з яким адміністрація школи та класні керівники контролюють зарахування учнів до основної, підготовчої та спецгрупи з фізкультури. Велика робота проводилася з профілактики педикульозу та коронавірусної хвороби COVID-19. За період навчального року 7 класів перебували на карантині і навчались дистанційно через захворюваність на  COVID-19.

ВИСНОВКИ

Виходячи з вищезазначеного, розв’язуючи завдання державного законодавства, нормативних документів Міністерства освіти і науки України, місцевих органів влади, враховуючи план роботи на 2022/2023 н.р. і стратегію розвитку закладу освіти пропонується накреслити шляхи реалізації таких завдань.

Завдання на наступний навчальний рік

п/п

Зміст

Термін

 виконання

Відповідальний

Позначка про виконання

1

Розвиток творчого пошуку та педагогічної майстерності вчителів у процесі реформування національної освіти

Протягом навчального року

Адміністрація школи

2

Моніторинг рівня навчальних досягнень з різних предметів

Протягом навчального року

Адміністрація школи

3

Формування та вдосконалення вмінь і навичок учнів на уроках, у позакласний час щодо збереження здоров’я та життя

Протягом навчального року

Адміністрація школи,

 рада школи

4

Забезпечити перехід на новий зміст навчання учнів 5-х класів НУШ

Протягом

І півріччя

Адміністрація школи

5

Упроваджувати допрофільну підготовку та профільне навчання в основній та  старшій школі, де передбачити психолого-педагогічне діагностування школярів, діагностику рівня навчальних досягнень учнів основної школи

Протягом навчального року

Адміністрація школи

6

Забезпечити  якісну підготовку до проведення ЗНО та підсумкових оцінювань випускників школи

Протягом навчального року

Адміністрація школи

7

Організація своєчасного проходження курсової перепідготовки вчителів школи 2022-2023 н.р.

Протягом навчального року

Адміністрація школи

8

Забезпечити  подальший розвиток учнівського самоврядування, широкого залучення його до вирішення питань організації навчально-виховного процесу, розвитку громадянської активності, організації здорового способу життя

Протягом навчального року

Адміністрація школи,

Вчителі, педагог-організатор

9

Разом з органами внутрішніх справ, службою у справах дітей, місцевими радами, громадськістю здійснювати профілактичну роботу з неповнолітніми, які потрапили в СЖО

Протягом навчального року

Адміністрація школи

10

Здійснювати роботу щодо поліпшення умов виховання, навчання та оздоровлення, матеріального забезпечення та захисту прав дітей-сиріт і дітей,

Позбавлених батьківського піклування.

Протягом навчального року

Адміністрація школи

11

Постійно забезпечувати охорону життя і здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу.

Протягом навчального року

Адміністрація школи

12

Удосконалювати форми, методи і прийоми дистанційного навчання вчителями та здобувачами освіти

Протягом навчального року

Адміністрація школи

13

Працювати над забезпеченням фінансових потреб за рахунок позабюджетних надходжень

Протягом навчального року

Адміністрація школи

14

Дообладнати у закладі освіти такі кабінети: історії, математики, мистецтва, англійської мови, спортивних майданчиків, музею «Історія школи», біології, фізики.

Протягом навчального року

Адміністрація школи

Comments:
Only authorized users can leave comments.